LIVE // Declarații PLDM, PD, PL // BLOCAJ TOTAL // Lupu face un APEL către toate forțele politice din țară

PLDM

UPDATE: 11.45 Vlad Filat: Constat și eu că este acest blocaj. Continuăm să muncim. Până la finalizarea negocierilor nu voi oferi detalii. Vom intra în Parlament și vom demara procedura de alegere a președintelui Parlamentului, așa cum este stabilit, cu sau fără o majoritate formalizată. PLDM nu va face coaliție, alianță cu comuniștii. Vom găsi un compromis ca să avem o țară cu Parlament, Guvern funcțional. Alte detalii nu pot să vă ofer”.

UPDATE: 11.30. Marian Lupu: ”Voi face o declarație scurtă. Nicio mișcare după negocierile de astăzi. Constat un blocaj total. Având în vedere că a fost convocată ședința extraordinară a Parlamentului, PD cheamă toate forțele sănătoase pentru găsirea unei soluții și deblocarea situației”.

11.10. Primul după negocierile de astăzi a ieșit liderul PL, Mihai Ghimpu care a refuzat să facă declarații pentru presă. Acesta a spus doar că PL ia o pauză.

Mihai Ghimpu: „Nu facem declarații, am luat o pauză de câteva ore.”


Discuțiile de astăzi între PLDM, PD și PL urmau să fie decisive. Reprezentanții celor trei partide trebuiau să convină asupra celor mai importante puncte și subiecte din cadrul negocierilor. Amintim că după nenumărate întâlniri, liderii PL, PLDM și PD nu s-au înțeles privind formarea coaliției de guvernare, iar la solicitarea unui grup de deputați din fracțiunile PLDM și PD s-a decis ca astăzi să fie convocată sesiunea extraordinară a Parlamentul Republicii Moldova. Sesiunea se va desfășura în perioada 21-30 ianuarie 2015.

În cadrul ședinței de astăzi, pe ordinea de zi au fost incluse: instituirea unei comisii pentru alegerea Președintelui, alegerea Președintelui și a vicepreședinților Parlamentului, formarea Biroului permanent și constituirea comisiilor permanente.

Știre în curs de actualizare

You may also like

Comments are closed.

By