UNIMEDIA NU MAI E A NOASTRĂ, ci a lui FILAT! O recunosc și oamenii lui

filat 2014

Despre faptul că Unimedia a fost cumpărată de Vlad Filat am mai scris. Am revenit însă la acest subiect pentru că iată, o confirmă odată în plus și Eugen Luchianiuc, blogger despre care se spune că ar fi în relații mai speciale cu verzii care au cumpărat portalul, or, o recunoaște și el în postarea publicată pe blog și anume prin cuvintele:  Încă la început de 2013 i-am zis că mi se pare straniu să fii în politica moldovenească și să nu ai media. Dar nu apropierea bloggerului de Filat este subiectul despre care scriem ci confirmarea faptului că anume Filat a cumpărat Unimedia.

Așadar, Eugen Luchianiuc scrie despre faptul că portalul a fost cumpărat cu 250 de mii de Euro în 3 rate, dar și că una dintre aceste rate a fost achitată deja. S-ar putea ca această informație să fie și ea oarecum trucată pentru ca să mai diminueze din impactul pe care l-a avut știrea despre vânzarea Unimediei cu aproape 1 milion de USD. Or, în plin scandalul de la BEM, lumea a început să se întrebe cam de unde dacă nu de pe conturile băncii SHORicizate de Filat au fost luați acești bani.

Posibil că și negarea inițială a celor de la Unimedia că i-ar fi vândut site-ul lui Filat vine tot din teama ca lumea să nu afle că foștii deja patroni au dat portalul pe bani furați.  Unde mai pui că orice tranzacție în care apare numele FILAT sau CARAVITA trezește din start dubii privind proveniența banilor.

Jurnalistul Vitalie Cojocaru, încearcă și el să facă lumină în cazul Unimedia și realizează un interviu dezinteresat(?), dar de interes public, cu foștii acționari. Iată ce declară aceștia la întrebarea lui despre prețul tranzacției:

„S-a vehiculat cifra de câteva sute de mii de euro și de un milion de euro. Nu putem confirma și nici infirma, având în vedere că există o clauză contractuală, care nu ne permite să facem publică suma.”

La următoarea întrebare despre cine a cumpărat Unimedia, foștii proprietari au răspuns la fel de evaziv:

Am ajuns să facem un exit de 100% pe linia UNIMEDIA către compania deținută de omul de media Cristian Jardan. De cine este el mai apropiat, de unde are banii, care sunt planurile lui de viitor și alte curiozități, cred că e bine să vă spună Cristi…

Dacă și ei ne consideră la fel de proști ca și cum încearcă să ne facă Vlad Filat, atunci îi înțeleg, dacă nu, nu. Explic: Nu cred că un jurnalist nu ar încerca să afle care este politicianul care stă în spatele celui ce a cumpărat cu bani grei rodul muncii lui de aproape un deceniu. Sigur că foștii proprietari știu cine e noul , dar le este rușine să o spună, pentru că ar recunoaște astfel că o parte din banii BEM se află acum în buzunarele lor.

În fine, trebuie să ne fie clar un lucru – Unimedia nu mai este a noastră, a cititorilor, așa cum a fost atunci când nu era înregimentată politic. Unimedia este a lui Vlad Filat și el, împreună cu consilierii lui, o să fie cel care de acum în colo o să vă informeze echidistant și nepărtinitor pe Unimedia.info.

Da, trebuie să recunoaștem, dincolo de amatorismul și superficialitatea de care au dat dovadă deseori cei de la Unimedia, portalul chiar a fost o perioadă bună de timp cea mai importantă sursă echidistantă de știri pe online. Acum nu mai este așa și nu va mai fi niciodată. Din momentul în care a fost înregimentat politic și asta s-a întâmplat încă în campania electorală, fapt despre care am atenționat încă atunci, portalul a început să opereze cu falsuri – inclusiv prin negarea inițială a tranzacției. Totodată modul total netransparent prin care s-a produs vânzarea portalului demonstrează o dată în plus că Unimedia nu mai are nimic în comun cu adevărul, iar cerul a devenit verde pentru „portalul numărul 1″ al PLDM.

unimedia
foto: Eugen Luchianiuc (http://luchianiuc.com/)


Ca să vă convingeți cât de murdară a fost toată tranzacția și că anume Vlad Filat este cel care stă în spatele acesteia, puteți citi știrile scrise anterior de Moldova24 la această temă.

Gabriel Călin

Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By