20 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

Un nou ATAC la Kremlin: Cutremurele din Vrancea sunt PROVOCATE de ruși

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

cutremur
Cutremurele de suprafaţă din Vrancea (România) nu sunt fenomene naturale, ci efecte ale războiului geofizic pe care ruşii l-ar fi declanşat în România. Aceasta este părerea fizicianului român Constantin Antohi, citat de libertatea.ro, opinie susţinută şi de specialişti în domeniul armelor care distrug de la distanţă mediul înconjurător.

În prima zi a anului 2015 s-a înregistrat un cutremur de suprafaţă în Vrancea, la adâncimea de 31 de kilometri, urmat de replici, tot de suprafaţă, în Ungaria, Cehia şi Slovacia. Zona seismică Vrancea este una de adâncime, unde se produc mişcări tectonice naturale mai jos de 50 de kilometri.

Potrivit săptămânalului ieşean “7 est”, fizicianul Constantin Antohi -profesor asociat la Facultatea de Hidrotehnică Cadastru şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din România– consideră că aceste cutremure atipice pentru zona Vrancei nu sunt rezultatul unei activităţi tectonice naturale, ci sunt provocate prin folosirea fenomenului de tip HAARP (High- frequency Active Aurol Research Project) de către ruşi, în scopuri militare.

“Am simţit unul din cutremure şi am vrut imediat să o sun pe nevastă- mea. Când am dat să sun… nimic! Telefonul era mort! De obicei, când reţelele sunt ocupate, ţi se spune că abonatul nu poate fi contactat sau ceva de genul acesta. Mie nu mi-a apărut nimic pe telefon şi nici nu am auzit vreun mesaj“, a declarat Constantin Antohi. Această ciudăţenie l-a pus pe gânduri pe profesor, căruia i-a venit ideea că ar fi putut avea loc o inducţie electromagnetică.

“Am discutat şi cu colegii şi mi-am dat seama că s-a produs un câmp electromagnetic. Imediat m-am gândit la fenomenul HAARP, bazat pe invenţiile lui Nikola Tesla. Unele state deţin această tehnologie, de emisie a unor microunde spre ionosferă, şi, de acolo, sunt reflectate spre anumite puncte de pe Pământ, pentru a crea cutremure. Cred că cineva din Est provoacă seisme în zona Vrancei“, a spus profesorul Antohi.

“Războiul geofizic reprezintă acel tip de conflict care foloseşte tehnicile de modificare a mediului înconjurător în scopuri militare. Din punct de vedere geoclimatic, se creează zăpadă, ploi, ceaţă, tornade, taifunuri, cicloane, uragane, secetă la comandă, iar din punct de vedere geofizic, cutremure, activări de vulcani, alunecări de teren, dirijări de asteroizi şi meteoriţi, totul făcut cu bună- ştiinţă împotriva unui potenţial inamic. Acest tip de război, nedeclarat niciodată, a debutat în anii ’50. Cele mai perfecţionate sisteme din această categorie sunt Sistemul SURA din Federaţia Rusă şi HAARP din SUA”, susţine generalul Emil Străinu, singurul român care are doctorat în domeniul războiului geofizic.

În context, menționăm că potrivit celui mai cunoscut sistem de monitorizare a seismelor din întreaga lume, ”World Earthquakes”, în acest an, în zona Vrancea, va avea loc un cutremur de mare magnitudine, de peste 7,5 grade. Seismul va fi resimțit și în Republica Moldova. Specialiştii români consideră că informaţiile sunt exagerate şi că este imposibil ca cineva să ghicească aşa ceva.

„Ei fac nişte calcule statistice, iau toată activitatea cunoscută. Parerea mea e că au exagerat, au dat şi în 2014 la fel. Noi ştim că în zona Vrancea pot fi cutremure mai mari, dacă faci calcule simple poţi să te aştepţi, dar e imposibil să prezici anul. Ei fac o simplă estimare”, a declarat Mircea Radulian, directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului din România.

sursa:activenews.ro

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img