Un moldovean intenționa să scoată, peste frontieră, țigarete în valoare de 17 mii de euro

O tentativă de scoatere ilicită a ţigărilor peste frontiera de stat a fost dejucată de către poliţiştii de frontieră în conlucrare cu colaboratorii vamali din punctul de trecere Sculeni.

În cadrul unui control detaliat efectuat asupra mijlocului de transport de model Mercedes, au fost depistate circa 95 de mii de ţigarete în asortiment, cu timbre de acciz al Republicii Moldova.

Ţigările erau camuflate sub tapițeria podelei, precum şi în alte locuri special reutilate pentru transportarea frauduloasă a mărfurilor peste frontieră.

tigari tigari3 tigari5

Conducătorul auto, moldovean în vârstă de 34 de ani, a declarat că pleacă la odihnă în România. În urma comercializării ţigărilor de contrabandă, acesta urma să obţină un profit de circa 17 mii euro.

Pe acest caz, vameșii au recurs la reţinerea mijlocului de transport şi confiscarea ţigărilor. Mai mult, în prezent sunt acumulate toate materialele necesare pentru examinarea cazului sub aspect penal, conform indicilor art. 248 – Contrabandă, Cod Penal al Republiici Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By