Un chirurg, trimis după GRATII. Este vinovat de MOARTEA unei fetițe de 8 ani

chirurg
Un chirurg din Bălţi a fost condamnat pentru neglijenţă la acordarea asistenţei medicale, care a cauzat decesul unei fetiţe de 8 ani.

Cazul a avut loc pe 13 iunie 2013, când copila a fost dusă de către părinţi la Spitalul Municipal pentru Copii din Bălţi pentru o operaţie de extirpare a adenoizilor.

Potrivit Procuraturii mun. Bălţi, medicul otorinolaringolog în secţia chirurgie a spitalului i-a efectuat fetiţei operaţia, însă trei zile mai târziu a externat-o, fără a-i acorda asistenţa medicală postoperatorie necesară. Peste 6 zile după operaţie fetiţa a fost transportată de urgenţă la spital în stare gravă, unde a decedat fără a-şi reveni din comă.

Expertizele dispuse de procurori pe acest caz au concluzionat că, medicul a externat minora precoce şi nu a asigurat volumul necesar de acordare a asistenţei medicale postoperatorie, prevăzută de Protocolul Clinic standardizat pentru medicii pediatrici din secţiile de reanimare şi terapie intensivă pediatrică, aprobat prin ordinul Ministerului Sănătăţii. Astfel, potrivit experţilor, între cauza survenirii decesului copilului şi asistenţa medicală acordată de către medic, există legătură de cauzalitate.

Pentru acţiunile sale, medicul chirurg, în vârstă de 72 de ani, a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare, cu privarea de dreptul de a activa în sfera medicală timp de 3 ani.

Sentinţa este cu drept de atac

You may also like

Comments are closed.

By