Un bărbat din capitală s-a dat în spectacol: S-a dezbrăcat în pielea goală și s-a luat la harță cu polițiștii

retinut
Un bărbat în vârstă de 42 ani, domiciliat în capitală, a fost reţinut pe un termen de 72 de ore, pentru comportament agresiv în stradă. Un echipaj 902 al Batalionului Reacţionare Operativă din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău a fost alertat de o persoană, solicitând ajutor pe strada Bulgară, în adiacentul Pieţei centrale.

Individul ar fi agresat verbal o doamnă. La solicitările legale ale poliţiştilor, bărbatul a refuzat categoric să se conformeze. Ba mai mult, fiind băut, acesta s-a dezbrăcat în pielea goală după care a început să insulte oamenii legii. În timpul altercațiilor, scandalagiul i-a rupt uniforma de serviciu a unui poliţist.

În consecință, polițiștii au fost nevoiţi să aplice procedeele şi mijloacele speciale de reţinere, escortându-l la Inspectoratul de Poliţie al sectorului Centru, pentru documentare. Ulterior, bărbatul a fost condus la Dispensarul Narcologic Republican, unde s-a confirmat starea de ebrietate.

Conform prevederilor legislaţiei penale în vigoare, bărbatul este cercetat pentru ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească. Individul riscă amendă în mărime de la 10 000 la 20 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 3 ani.

În context, Poliția solicită cetăţenilor să respecte legislaţia în vigoare, precum şi să manifeste un comportament adecvat faţă de poliţişti, care îşi îndeplinesc atribuţiile de serviciu la asigurarea liniştii şi ordinii publice.

You may also like

Comments are closed.

By