Tranzacție de milioane cu acțiunile Agroindbank

a

Un pachet de acțiuni de 40.000 al celei mai mari bănci din Republica Moldova s-a vândut astăzi la Bursa de Valori.

Astfel, în cadrul a patru tranzacţii s-au vândut 3,85% din acțiunile Agroindbank la un preț de 1037 lei pentru o acțiune.

Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 41,4 mil. de lei. Cine a vândut şi cine a cumpărat pachetul de acţiuni nu s-a anunţat. Preţul de vânzare a fost cel de piață.

Agroindbank este cea mai mare instituție financiară din Republica Moldova, iar pachetul majoritar de 32% era deținut de Societatea Civilă a Acționarilor bănci până anul 2013. După atacul raider din primăvara aceluiași an investitorii din Slovenia și Olanda au dispărut din structura acționarilor băncii.

Potrivit informațiilor băncii, în prezent cel mai  mare pachet de acțiuni este deținut de fota președintă a bănii Natalia Vrabie – 4,99%, dar împreună cu fii controlează un pachet de 7,5%. În lista acționarilor băncii se mai găsesc compania rusească Evrobalt – 4,5% și companii din Marea Britanie. Este vorba de Hessond Solution Limited – 4,49%, Dresond Invest Limited – 4,48%, beneficiar final fiind Emmanuil Grinspun, președintele Congresului Evreesc din Moldova Simbol Wood Limited -4,41%, beneficiar este milionarul Nicolae Ciornîi, membrul CA ak băncii, proprietarul grupului AMG Kernel și fot director LukoilMolodva. O altă companie acționară la Agroindbank este Dunlin Invest LTD – 3,63%.

Printre acționarii băncii mai este compania cipriotă Ayol Development Limited – 4%, beneficiarul pachetului fiind Alexandr Heifitz. 3,85% de acțiuni aparțin Victoriabank, dar beneficiarul nu  este menționat.

Fondatorul Agroindbank, Grigore Furtună deține împreună cu familia un pachet de 3,59% din acțiunile băncii, iar Victor Miculeț, președintele CA al băncii deține un pachet de 2,02%. Miculeț este proprietarul Autospace, distribuitorul unic autorizat BMW Group în Moldova.

În 11 luni ale anului 2014 Agroindbank înregistra un profit de 376,2 mil. de lei și active de 15 miliarde de lei.

You may also like

Comments are closed.

By