Telenești // Un polițist a fost TÂRÂT câțiva metri de un șofer

Incidentul a avut loc în seara zilei de 8 ianuarie curent, în timpul desfășurării măsurilor preventiv-profilactice ”Zero Grade”. Aproximativ la orele 20.30, în s. Chiţcanii Vechi, raionul Teleneşti, un inspector de patrulare al plutonului Anenii Noi –Bender a somat şoferul unui automobil de model WV-Golf 2 să se oprească. Conducătorul mașinii a încetinit fără să oprească automobilul, ignorînd cerinţele legale ale poliţistului.

La un moment, şoferul a accelerat viteza de deplasare, astfel acesta i-a prins un deget de la mâna stîngă a poliţistului la uşa din faţă a autoturismului.

Ca urmare, inspectorul a fost târât de autoturism cîţiva metri. În urma leziunilor cauzate, polițistul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

politist tarat

Conducătorul s-a dovedit a fi un localnic de 18 ani care conducea în stare de ebrietate. Acum acesta riscă de la 4 la 8 ani, pentru violenţă săvîrşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească.

sofer
captură video:Publika TV

Totodată, în dependenţă de rezultatul examinării medicale conducătorul auto riscă să fie tras la răspundere pentru conducerea autovehiculului în stare de ebrietate, ceea ce prevede o amendă în mărime de la 400 la 500 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Inspectoratul Național de Patrulare menționează că va continua organizarea activităţilor de combatere a încălcărilor Regulamentului Circulației Rutiere pentru a disciplina șoferii care urcă băuți la volan.

You may also like

Comments are closed.

By