Suspiciuni de spălare de bani în vanzarea Unimedia! CNA, Procuratura și Fiscul sesizate

unimedia
‎Tranzacția privind vanzarea Unimedia către SC Miraza SRL, aparținând jurnalistului Cristian Jardan, este suspectă de spălare de bani, primele date ale investigatiei noastre arata că cele câteva sute de mii de euro plătite de firma respectivă, acționarilor Unimedia, au o proveniență dubioasă, iar această tranzacție s-a întâmplat exact în plin scandalul legat de jaful de la BEM, de unde a dispărut o sumă uriașă de bani.

Prin urmare, solicităm oficial CNA, Procuraturii și Inspectoratului Fiscal de Stat, să demareze de urgență investigații, astfel încat opinia publică să poata afla cum un jurnalist și o firmă cu o activitate fără profit au putut achita, peste noapte, sute de mii de euro în tranzacția “Unimedia”, o sumă care se apropie de un milion de euro, potrivit informațiilor apărute anterior în mass media.

De asemnea, solicităm instituțiilor menționate să verifice și tranzactia prin care firma CanalX, aparținând‎ administratorului Caravita, firma nepotului lui Vlad Filat, a achitat sute de mii de euro acționarilor Vocea Basarabiei, la finele anului trecut, exact în perioada în care fostul deputat Veaceslav Ioniță anunță că din BEM se fură sume uriașe de bani.

Dacă instituțiile respective își vor face datoria, am putea asista la un caz incredibil de spălare de bani, în care sunt implicate instituții media și politicieni.

Potrivit legii, instituțiile de drept au obligația de a analiza și a demara investigații după această sesizare aparută în media. Dacă nu o vor face, vom continua noi să publicăm amănuntele pe care le avem și pe care le vom mai descoperi în investigația jurnalistică pe care o realizăm.

Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By