Sturza: Drăguțanu, acel băiat inocent, tânăr și frumos sub protecția PL, complicele delapidării băncilor moldovenești

sturza

Ion Sturza, ex-premierul Republicii Moldova atenționa în septembrie anul trecut că mai multe bănci, inclusiv Banca de Economii vor fi furate. Adevărul e că eu nu puteam să presupun că din aceste bănci se vor evapora un miliard de dolari și ce jaf se pune la cale.

“Vreo 600 de milioane de lei au luat drumul Moscovei. L-am subestimat pe acest șmecheraș Șhor și acoperirea lui politică. În jaf este implicată toată protipendada Republicii Moldova. O să găsiți foști și actuali miniștri în acționariat. Este o responsabilitate colectivă enormă”, a explicat Sturza la ProTV.

Shor trebuie să fie încătușat, dus în subsol și să spună unde-i miliardul poporului

„Eu am o propunere. Shor, trebuie să fie încătușat și dus în subsol și să spună unde-i miliardul poporului și să spună cine l-a îndrumat în această mega ”afioră” care ne-a făcut cunoscuți în toată lumea pentru că povestea lui este una lungă de la adresele firmelor lui în Ambasada Moldovei la Moscovei până la cedarea controlului Băncii de Economii și a Aeroportului. Și dacă se uită președintele Timofti și mai are un pic de vlagă în el, ar trebui să facă o ședință a Consiliului Suprem de Securitate și astăzi, la prima oră, Aeroportul din mâinile lui Shor să fie întors sub controlul Republicii Moldova. Aeroportul nu e în mâna rușilor, ci sub controlul acestui Ostap Bender”, a spus omul de afaceri.

Sturza e de părere că până la urmă acele 600 mil. de lei nu se vor întoarce din Federația Rusă. Întrebați-l pe Drăguțanu, acel băiat inocent, tânăr și frumos sub protecția Partidului Liberal și al lui Ghimpu. El este un complice el a susținut grupările criminale care au delapidat băncile din Republica Moldova, a fost complicele a spălării de bani de 25 miliarde dolari SUA, la tranzitul banilor din cazul Magnitsky.

„Eu când am atenționat sincer despre hoțiile din sistemul financiar nu s-a întâmplat nimic, dar cum a spus Ambasadorul Germaniei trebuia să ieșim în stradă și să strigăm ne fură. Miliardul de dolari înseamnă 5 bugete ale Chișinăului și va trebui să muncească toată țara ani de zile pentru a restabili acest lucru și banii nu vor fi plătiți din buzunarul lui Drăguțanu, vor fi plătiți din buget. Emisie de acțiuni, inflație, deprecierea leului”, a mai spus ex-premierul moldovean.

Situația din sistemul bancar este un dezmăț, care arată până unde a căzut elita politică și economică a Moldovei

Omul de afaceri susține că situația de la BEM e cu mult mai sumbră, iar banii au avut o adresă exactă. Leancă ne spune că vor fi luați experți internaționali, care vor fi plătiți cu milioane de dolari pentru a analiza situația de la Banca de Economii. Un simplu contabil poate spune unde s-au dus banii, inclusiv în firmele politicienilor de la Chișinău.

„Contabilul sau un simplu revizor ar putea spune cum au fost furați banii pe timpul comuniștilor din BEM, cum au fost transferate credite neperformante din băncile lor în Banca de Economii și s-au făcut găuri. Este un dezastru și un dezmăț nu doar financiar, dar și moral de anvergură care arată până unde a căzut elita politică și economică a Moldovei. Nu moș Vasile a furat bani și nici măcar Ilan Shor, ci omuleții verzi de la Moscova, ei râd că ne-au compromis pentru că ne vin cu o guvernare cu care beau șampanie. Eu vreau să văd un procuror curajos care să-i pună cătușele lui Shor și să-l întrebe unde e miliardul și cine sunt complicii. Eu vreau să vad un Catani al Moldovei. Pentru cei care au particpat la delapidarea sistemului bancar vor fi niște repercusiuni politice și economice”, a adăugat Sturza.

You may also like

Comments are closed.

By