Sturza: Alianța PD-PLDM, o gogoașă otrăvită. E o formulă tranzitorie către noile alegeri

st1

Alianța PD-PLDM este o gogoașă otrăvită care nu poate să existe. E o formulă tranzitorie către noile alegeri. De fapt, s-a făcut alianță cu comuniștii care nu a fost anunțată, a declarat ex premierul și actualul om de afaceri Ion Sturza la ProTv.

Omul de afaceri a spus că nimeni, deocamdată nu vrea să se destăinuie care a fost înțelegerea dintre PD și PCRM. Se presupune că este una de sprijin reciproc cu susținută de PLDM.

“Este un centru de putere care este în zona PD deși are un beneficiar final. Toate matricele deservesc un scop economic ca de obicei beneficiarul final este și persoana din vârful piramidei, dar care stă în afara RM”, a precizat Sturza.

Referindu-se la înțelegerea PD cu PCRM, Sturza a spus că formațiunea comuniștilor e în ultima fază de zvâcnire. Ei nu pretind nimic. Voronin nu mai vrea să lupte pentru el contează confortul personal. PCRM a fost decimat a fost redus la o mascotă neimportantă, iar Voronin se conturează ca o piesă secundară sensibilă de la matricea care se numește Republica Moldova.

În ceea ce privește solicitările lui Ghimpu privind funcția de Procuror de președinte al țării și Ministerul Transporturilor, cea mai grea piesă de fonduri europene, Sturza a afirmat că cererea liderului PL a fost pertinentă pentru a avea pârghii, dar la negocieri Ghimpu a dat peste interesele PD.

„Când Ghimpu a cerut Ministerul Transporturilor, i s-a spus: Mișa tu știi că acolo sunt multimple dosare penale, tuștii că nepotul tău are niște probleme, tu știi că l-ai sunat de trei ori pe Procurorul Chișinăului pentru a soluționa problema nepotului (verișorul lui Chirtoacă)”.

You may also like

Comments are closed.

By