Se strânge funia la gâtul lui Șevciuk. Datoriile la salarii s-au ridicat la circa 3 mil. dolari SUA

a

În Transnistria, datoriile la salarii au constituit 30,9 mil. ruble transnistrene sau echivalentul a circa 2,8 mil. dolari SUA, cu 25,6% mai mult la începutul lunii ianuarie 2015 față de luna similară a anului precedent, potrivit datelor Ministerului Economiei de la Tiraspol.

Cele mai mari datorii la salarii sunt în industrie – 17,2 mil ruble, construcții – 6,5 mil. ruble, agricultură -4 mil. ruble.

Datele aceluiași ministere relevă că cele mai mari salarii în Transnistria sunt ridicate de la rețelele electrice – 9,5 mii ruble/lunar, angajații din sistemul bancar – 8,4 mii ruble, iar cea mai mică remunerarea lunară o au meteorologii și geologi – 1,9 mii ruble.

Transnistria se confruntă cu o situație economică dificilă, iar săptămâna trecută liderul de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk s-a adresat Moscovei pentru acordarea unui ajutor financiar de 100 mil. dolari SUA, dar Kremlinul a refuzat.

Șevciuk declara anterior că nu mai sunt bani pentru achitarea pensiilor și să asigure finanțarea programelor sociale. Potrivit spuselor lui, economia din Transnistria a fost afectată de deprecierea rublei rusești, iar redresarea situației nu se prevede. Fondul de pensii al regiunii este asigurat de buget în proporție de 60%, restul banilor sunt luați sub formă de credite.

You may also like

Comments are closed.

By