Şase CUTREMURE au avut loc în România și unul în Republica Moldova

cutremur_29589100

România a fost zguduită vineri de şase seisme. Patru dintre cutremure au avut loc în Vrancea, cel mai mare având o magnitudine 3.2. Ultimul s-a produs vineri seară şi a avut o magnitudine de 2.9.

Alte două cutremure s-au produs în Banat şi Oltenia. Vineri seară, la ora 22.25, cutremurul din Oltenia a avut o magnitudine de 2.5, dar s-a produs la o adâncime de doar 12 kilometri.

Totodată, potrivit Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului din România și în Republica Moldova a avut loc un cutremur, vineri, la ora 06:15. Seismul a fost localizat în sudul țării, în Găgăuzia, la hotar cu raionul Cahul, la o adâncime de 1 km și a avut o magnitudine de 2 grade.
cutremur
Contactat de Moldova24, Directorul Institutului de Geologie şi Seismologie al Academiei de Științe a Moldovei, Vasile Alcaz a declarat că în ultima perioadă se înregistrează o activitate seismică sporită, iar pe zi au loc până la 10 cutremure. Acestea provin din zona Vrancea, au magnitudini de până la 4 grade și sunt resimțite doar de aparatele seismologice. Cât privește seismele, localizate în sudul țării, Vasile Alcaz a menționat că acestea nu prezintă niciun pericol pentru populație și nu pot genera cutremure puternice.

Amintim că cel mai recent cutremur, resimțit și în RM, s-a produs în seara zilei de 7 decembrie 2014 la ora 23:04. Seismul a avut loc în Vrancea și a avut magnitudinea de 4.5 pe scara Richter. Pe teritoriul Republicii Moldova, cutremurul a fost resimtit de populație ca o zguduitură cu o intensitate de III grade pe scara de 12 grade MSK.

You may also like

Comments are closed.

By