S-a încâlcit ghemul de la Giuvaier! Creditorii vor să lase întreprinderea fără bijuterii

a

Pe 12 ianuarie urmează să aibă loc Adunarea creditorilor uzinei de bijuterii Giuvaier, aflată în insolvenţă din octombrie anul trecut.

Creditorii urmează să audieze raportul administratorului procesului de insolvabilitate şi să decidă înstrăinarea bunurilor întreprinderii, scrie Corneliu Gandrabur pe blogul său.

Potrivit legi insolvabilității creditorii pot decide lichidarea întreprinderii, aprobarea Planului de restructurare cu elaborarea procedurii planului.

Pe 22 septembrie 2014 Giuvaier a intrat în insolvenţă în urma deciziei Curţii de Apel Chişinău la cererea Servicii Pază a MAI şi a creditorilor Vasile Plătiţa, Design Miracol SRL, Prim Business Consulting şi Inspectoratul Fiscal de Stat pentru recuperarea creanţelor.

În prezent nu se cunoaşte care este valoarea datoriilor întreprinderii, dar la sfârşitul anului 2013 acestea constituiau 26 mil. de lei, iar pierderile de 10 mil. de lei.

Ca urmare a situaţiei precare a întreprinderii, Guvernul încearcă să o vândă de câţiva ani, dar fără succes. În 2008 când a fost când a fost pentru prima dată scoasă la vânzare preţul cerut iniţial de Agenţia Proprietăţi Publice a fost de 100 mil. de lei, dar a fost redus de peste 10 ori la 8,1 mil. de lei în prezent. În octombrie anul trecut Agenţia Proprietăţi Publice a mai încercat să vândă întreprinderea cerând un preţ de 8,1 mil. de lei cu angajamente investiţionale 6,1 mil. de lei.

You may also like

Comments are closed.

By