Rupți în fund dar în pas cu tehnologia! Opt din zece moldoveni stau zilnic pe net

a

Aproape trei sferturi din gospodăriile casnice din Republica Moldova sunt conectate la Internet fix şi Internet mobil, iar 80,5% dintre utilizatori navighează zilnic sau aproape zilnic, 11,7% – de 2-3 ori pe săptămână, 2,4% – de 2 – 3 ori pe lună, iar restul – mai rar, potrivit rezultatelor unui sondaj companiei XPLANE la comanda ANRCETI.

Datele sondajului arată că de cele mai multe ori vizitatorii utilizează internetul pentru a comunica prin Skype, Viber, etc. (82%), a accesa reţelele de socializare (81%), paginile de ştiri (67%), datele meteo (63%), a căuta informaţii de ordin profesional şi pentru studii (61%), etc. 54% din respondenţi sunt de părerea că pe această piaţă există suficiente oferte şi este uşor să găseşti o ofertă potrivită la un preţ rezonabil, 21% – au afirmat contrariul, iar 25% – au răspuns că nu ştiu sau le este greu să răspundă.

Potrivit datelor sondajului, cel mai înalt nivel de utilizare a serviciilor de comunicații electronice este înregistrat pe piața de telefonie. Astfel, nivelul de utilizare a telefoniei fixe (în gospodării casnice) este de 95% (în Chișinău – 98%, zona urbană – 96%, zona rurală – 95%), iar al telefoniei mobile – de 91% (în Chișinău – 96%, zona urbană – 93%, zona rurală – 87%).

Datele sondajului mai arată că 61% din respondenți utilizează mai multe servicii de comunicații electronice la pachet de la un singur operator, fapt ce confirmă că această practică de achiziționare a serviciilor devine tot mai răspândită în țara noastră. În alt context, majoritatea respondenților, în răspunsurile sale, au calificat drept utilă ideea creării unui comparator electronic al ofertelor propuse de operatori (70,2% din respondenți) și unui comparator electronic al parametrilor de calitate a serviciilor prestate de operatori (73,1% din respondenți).

You may also like

Comments are closed.

By