Republica Filat-Leancă-Lupu-Plahotniuc-Ghimpu-Chirtoacă nu e și a voastră? Sau cum?

ghimpu-filat-lupu

La 30 noiembrie alegătorii moldoveni au zis că PLDM-ul trebuie să dispună cu 9 deputați mai puțin în Parlament, PD-ul–cu 4 deputați mai mult, PL-ul– cu unul mai mult.

Și atî(r)t.

Mulți lideri politici și analiștii din slipii lor jurau cu mîna pe ce găseau mai aproape că PLDM-ul va obține numai 10-15%, că PD-ul nici nu va trece pragul electoral de 6%, că despre PL e mai cuviincios să se tacă…

Iată că Leancă-săritorul cu prăjina a reușit să aburce PLDM-ul la 21%, Plahotniuc–halterofilul, a urcat PD-ul de la 15 la aproape 20 de %, iar Ghimpu-poliglotul, a menținut PL-ul, practic, la același scor din 2010.

Așadar alegătorii, în ciuda circarilor de toate culorile, au crezut în liderii celor 3 partide bune-rele sau viceversa, le-au mai creditat să-i mai guverneze 4 ani și să se împace în Republica Filat-Leancă-Lupu-Plahotniuc-Ghimpu-Chirtoacă.

Republică ce-i și a voastră sau cum?

Cu toate prăpăditele de miliarde ce s-au evaporat într-o noapte, cu toate milioanele burdușite de ministrul Negruța în conturile lui Sandulache, cu toate băncile și aeropoartele pe care poporul le-a avut și le-a pierdut fără urmă…

Vocea poporului este vocea lui Dumnezeu–glăsuie fraza preferată a tuturor politicienilor de secole.

Iar poporul, așa mioritic precum e, a hotărît ca Republica Filat-Leancă-Lupu-Plahotniuc-Ghimpu-Chirtoacă să fie și-n continuare nădejdea nădejdilor sale.

Pînă în ziua cînd acesta va bate cu pumnul în masă, strigînd: “Gata! Ajunge! Ne-a răzghit! E timpul să mai trăim și în altă republică!!! Fiindcă nu e nici o țîrică OK!”
TRAIANUS

You may also like

Comments are closed.

By