Produse EXPIRATE într-un magazin din capitală

magazin
În urma unui control, efectuat pe 17 ianuarie 2015, Agenția pentru Protecția Consumatorilor a descoperit produse alimentare expirate într-un magazin din municipiul Chișinău. Inspectorii APC au inițiat controlul de stat în baza reclamației unui consumator. Acesta s-a plâns că în magazinul alimentar respectiv sunt comercializate produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat și că vînzătorul nu eliberează bon de casă.

Urmare controlului au fost descoperite un 7 loturi de produse alimentare în cantitate totală de 4 kg și 4 unități de ambalaj termenul de valabilitate expirat, ceea ce contravine art. 7 alin. (7) al Legii Nr. 105 din 13.03.2003 privind protecţia consumatorilor. Printre produsele neconforme se regăseau mezeluri în sortiment, brânză cu cheag tare, cornulețe cu ciocolată.

Pentru neconformitățile depistate, inspectorii au încheiate procese-verbale cu privire la contravenţie. De asemenea, au eliberat prescripții de interzicere a loturilor de produse expirate și nimicirea lor. Agentul economic riscă o amendă cu valoare cuprinsă între 100-200 unități convenționale pentru persoană juridică și 100- 150 unități convenționale pentru persoană cu funcții de răspundere.

foto simbol

You may also like

Comments are closed.

By