15 C
Chișinău
Saturday, May 8, 2021

Probabil, sunt unica din R.Moldova, care am făcut asta. Demersul meu și răspunsul CNSAS din România

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

solicitare CNSASSIS-2006Fiind cetățeancă a ambelor state românești, după ce am demonstrat, printr-un precedent de justiție, fiind calomniată de inamicii politici, că nu am avut nicio colaborare cu niciun KGB în viața mea, am decis, într-o zi, să fac un Demers oficial și către CNSAS din România. Mai ales că, un tânăr cunoscut din România, mi-a aruncat o replică răutăcioasă pe FB – că ”justiția voastră nu e justiție și îmi voi cere scuze pentru ce cred acum doar dacă veți avea o confirmare de necolaborare cu securitatea și de la CNSAS din România”. 

Raspuns intermediar de la CNSASPavlicenco VitaliaAvând în vedere că, în anul care a trecut, mi-am făcut carte de identitate și în România (la insistența unor politicieni, pentru a candida la europarlamentare, dar nu din partea vreunui partid parlamentar), – am decis să accesez site-ul CNSAS și să fac acest lucru. Solicitarea e masi sus, dar versiunea scanată nu cuprinde partea de sus, cu datele mele personale din cele două buletine de identitate. Am făcut cerere privind accesul la propriul dosar, așa cum prevede site-ul instituției, atașând și niște documente. Și am primit două răspunsuri – unul intermediar și unul definitiv.

Și mai fac o precizare. Sunt absolut convinsă că o grămadă de actuali și foști securiști se plimbă pe culoarele Puterii, de la Chișinău, mulțumiți că nu există, și la noi, o Lege a Lustrației, cum există în Statele Baltice, România, Ucraina. În timp ce eu, care nu am avut treabă cu niciun serviciu ocult și represiv, mă tot judec.

Încă încă nu i-am chemat pe toți în judecată. Unul e Victor Roncea din România, primul care a lansat minciuni la adresa mea și le menține pe resursele sale informaționale (probabil inspirat de niște ”falși amici” din Chișinău…). După Roncea au fost mulți, printre ei – și cuplul deocheat moșu’ cu nepotu’…

Zilele trecute am câștigat, și în Curtea de Apel, dosarul contra lui Viktor Șelin, în partea ce prevede să își prezinte scuzele publice că m-a făcut neofascistă și KGB-istă. Însă justiția noastră consideră că onoarea și demnitatea românului, care mă judec din septembrie 2012 cu Șelin antiromânul, nu costă nimic și a anulat despăgubirea câștigată în prima instanță – de 200 mii lei. Rămâne Curtea Supremă de Justiție.  

În privința procesului contra calomnierii mele de către Ghimpu la Publika TV, decizia va fi pronunțată în curând.

Vitalia Pavlicenco

Decizia VP-page-001Decizia VP-page-002Decizia VP-page-003Decizia VP-page-004

 

 

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img