3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Președintele Italiei ȘI-A ANUNȚAT DEMISIA

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

napolitano
Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, care are 89 de ani, şi-a anunţat demisia în discursul de sfârşit de an. Napolitano, a declarat că părăsește postul pe care îl ocupă pe motiv că are o vârstă înaintată. Acesta, însă, a cerut ca reformele începute să fie continuate.

“Vârsta înaintată îşi arată efectele – limitări şi dificultăţi – asupra sarcinilor pe care le are un şef de stat. Reformele trebuie continuate, iar alegerea viitorului preşedinte al Italiei este un test de maturitate pentru clasa politică. Am dat tot ce am avut mai bun în toţi aceşti ani în care au fost şef al statului, în scopul vindecării rănilor care au adus atingere unităţii naţionale”, a declarat Napolitano.

Astfel, politicianul în vârstă de 89 de ani vrea să pună în aplicare o intenţie mai veche de a sa, aceea de a îşi întrerupe mandatul înainte de încheierea lui, în 2020. Amintim că în 2013, Napolitano a acceptat cu dificultate un al doilea mandat, pe fondul crizei politice.

Liderul de la Roma părăsește postul până la încheierea preşedinţiei ţării sale în Uniunea Europeană, pe data de 13 ianuarie 2015.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img