Poliția RECOMANDĂ maximă prudenţă

anvelope-iarna
Poliția recomandă șoferilor să circule cu maximă prudenţă deoarece pe drumuri, în urma ninsorilor, s-ar putea forma ghețuș. Conform legislaţiei rutiere în vigoare, pentru deplasarea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă sau gheaţă este obligatorie folosirea anvelopelor de iarnă. Totodată, conducătorii auto trebuie să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de gheţuş sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

Inspectorii de patrulare recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare! Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina.

Şi pietonilor poliția le recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Și nu uitați, înainte de a pleca la drum, informaţi-vă despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.

You may also like

Comments are closed.

By