Poliția CAUTĂ persoanele care au difuzat rezultatele FALSE ale recensământului populaţiei

recensamint
În baza sesizării depuse de Biroul Naţional de Statistică privind difuzarea rezultatelor false ale recensămîntului populaţiei de anul trecut, Inspectoratul General de Poliţie (IGP) a pornit urmărirea penală pe faptul falsului informatic (art.260/5 Cod penal).

Urmărirea penală pe acest caz va fi efectuată de Centrul pentru combaterea crimelor informatice al IGP, sub conducerea secţiei specializate a Procuraturii Generale, care urmează să stabilească toate circumstanţele cazului, să identifice persoanele care au difuzat informaţii false şi tragerea lor la răspundere penală.

Pentru comiterea falsului informatic, legislaţia prevede o pedeapsă cu închisoarea de pînă la 5 ani.

Amintim că la începutul lunii ianuarie pe adresele mass-media din republică a apărut un raport al Biroului Național de Statistică în care erau prezentate datele preliminare ale Recensămîntului Populației şi Locuinţelor din Republica Moldova în anul 2014. În aceeași zi, Biroul Național de Statistică a emis un comunicat prin care anunța că unele date din raportul privind Recensământul 2014 au fost expediate de pe o adresă falsă.

You may also like

Comments are closed.

By