PL dă semne că e gata să-l voteze pe Leancă, dar cere întîi lista cu miniștri

Partidul Liberal nu are nimic impotriva lui Iurie Leancă. Mai mult, liberalii sunt gata să-l voteze pe Iurie Leancă în funcția de prim-ministru. Totuși, principala problemă este cine vor fi candidații din partea PD și PLDM pentru funcțiile de miniștri.

Foto: realitatea.md

”Așteptăm să vedem cine vor fi miniștri PD-ului, PLDM-ului și dacă va fi și cineva din partea PCRM-ului, deoarece acesta nu este Guvernul Leancă, ci a PD, PLDM și să vedem dacă și a PCRM. Noi așteptăm să vedem cine mai este în spatele domnului Leancă”, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei emisiuni televizate.

Referindu-se la apelul liderului PLDM cu referire la votul PL-ului pentru Iurie Leancă, Ghimpu a spus că acesta a fost făcut cu scopul de a da vina pe PL.

”Mesajul lui Filat este o bătaie de joc de cetățeni și de cursul european. Acest lucru nu se face pe Facebook. Nu există în democrație astfel de trucuri, astfel de trucuri sunt bandidești. Asta este o nouă minciună de-a lui, un nou truc de a prosti cetățenii, partenerii europeni și Partidul Liberal”, a mai spus liberalul.

Realitatea.md amintește că, ieri, liderul PLDM, Vlad Filat, a făcut un apel către Ghimpu ca să-l voteze pe Iurie Leancă premier. Potrivit lui Filat, de PL depinde dacă vom avea un guvern pro-european condus de Iurie Leancă, sau vom impinge țara în alegeri anticipate. În acelasi timp, mai mulți analiști, dar și media au tratat acest apel ca o trișare din partea lui Filat.

Zilele acestea, Iurie Leancă a declarat că va demara consultații cu PL și PCRMpentru a atrage voturi. Astăzi, și PL a declarat că așteaptă să fie invitați de Iurie Leancă la consultații.

Sursa: Realitatea.md

You may also like

Comments are closed.

By