Pentru liniștea lui Drăguțanu. Depozitele de la Banca Socială au crescut cu 11 miliarde de lei. Banii au plecat în Rusia

socbank

Creștere surprinzătoare a depozitelor la Banca Socială, controlată de milionarul Ilan Shor. La sfârșitul anului 2014 volumul total al plasamentelor au constituit 13,8 miliarde de lei cu 10,8 miliarde de lei mai mult față de perioada similară a anului precedent.

Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, soldul depozitelor băncilor la Banca Socială a constituit 85% din volumul total. Plasamentele persoanelor fizice au însumat 1,5 miliarde de lei.

Fostul președinte al Comisiei Buget și Finanțate, Veaceslav Ioniță susține, de fapt, că banii incluși în rapoarte nu există, iar cifra este bulă de săpun care în orice moment se poate sparge. “Ceea ce trebuie să facă Banca Națională este să dezamorseze bomba care poate exploda în orice moment”.

Întrebat dacă banii de la Banca Socială au plecat în Rusia, Ioniță a menționat că nu poate proba cu acte, dar ținând cont de faptul că anterior mai multe bănci, inclusiv Banca Socială aveau plasamente în Federația Rusă, cel mai probabil că banii sunt în Rusia.

La începutul săptămânii curente, ex-premierul și actualul om de afaceri Ion Sturza declara la ProTv că din Banca Socială, Unibank și Banca de Economii au fost scoși un miliard de dolari SUA, care au ajuns în Rusia prin intermediul lui Ilan Shor care a avut acoperire politică. Sturza spunea că 600 de milioane de dolari SUA nu se vor mai întoarce niciodată, iar guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu este complicele hoților de la cele trei bănci și a dezmățului din sistemul bancar moldovenesc.

La 1 decembrie anul trecut Banca Națională a Moldovei a instituit administrare specială la Banca Socială ca urmare a tranzacțiilor dubioase cu Banca de Economii și Unibank, care, de asemenea, sunt sub administrare specială a băncii centrale.

You may also like

Comments are closed.

By