PĂZEA! Vezi pe unde traversezi strada. Te-ai putea pomeni cu o AMENDĂ

trecere politist
Pe parcursul ultimei săptămâni, în cadrul operațiunii „Pietonul”, inspectorii de patrulare au sancționat 822 de șoferi și pietoni care au încălcat Regulamentul Circulației Rutiere și și-au pus propria viață, dar și a altora în pericol.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de patrulare au documentat 58 de pietoni care au traversat strada neregulamentar și 42 de conducători auto care nu au acordat prioritate legală pietonilor.

Pe parcursul operațiunii, zilnic, în jur de 686 de angajați ai subdiviziunilor teritoriale ale INP monitorizează în permanență traficul rutier, pentru a disciplina pietonii și conducătorii auto, precum și a reduce riscul de accidentare al acestora.

Polițiștii îndeamnă șoferii, dar si pietonii să respecte regulile de circulație, în caz contrar vor fi sanctionați. Astfel, pietonii care vor fi surprinși de inspectorii de patrulare traversând strada în locuri interzise sau încălcând regulile de circulaţie care pot genera o situaţie de accident rutier, vor fi sancționați cu amendă de pînă la 400 de lei. În același timp, pentru neacordarea de prioritate legală pietonilor, șoferii vor fi sancționați cu o amendă de 200 de lei cu aplicarea a 2 puncte de penalizare.

IGP reamintește șoferilor, dar și pietonilor, nici o amendă nu poate echivala cu o viață de om, iar atenția și răbdarea sunt esențiale în trafic.

You may also like

Comments are closed.

By