23.3 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

PAVLICENCO: Acum – ce aveți de spus despre ”proeuropenii” votați?

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Totul ce am spus în campania electorală se adeverește. Mă uit cu jale, dar și cu dispreț la cei care tare ne mai explicau de ce trebuie votați cei de la guvernare, ”ca să ducă în continuare vectorul european”, când noi, PNL, le explicam altceva:

  1. Că cei de la guvernare nu sunt proeuropeni, ci niște farisei, adică falși și pretinși europeni – cu Europa de buze și cu gândul la furat, dar și cu fibrilații cu gândul la pușcăria românească sau europeană.
  2. Că actualii abia așteaptă să intre în Parlament un Dodon, un Usatâi, alții ca ei, comuniștii, să nu le ajungă voturi și ca să aibă motiv pentru a amâna aderarea la Europa – așa cum au acceptat ucrainenii, sărmanii, de nevoie.
  3. Că din aceleași motive nu vor nici Unirea cu România – interesul este de a se perpetua, pe orice căi, la Putere, destructurând, prin jaf acest stat – ei o fac, nu noi, unioniștii.

Ce vedem acum? După ce au furat voturile și au anulat ideea de alegeri în general…

Deși au avut posibilitatea să facă o alianță cu lib’ralii, iată că PLDM și PD nu au vrut-o, pentru că nu Europa le este în cap, ci cum să scape de Europa. Și cu cine pot scăpa? Exact – prin ”Moldova cu Voronin” și ”Moldova cu (,) comuniști”.

nu gindimDin ce alte motive s-a ajuns aici? Sigur, ei au venit pe patru ani, nu pe doi, că nu reușesc să își umple sacii la chiar doi ani, e nevoie de patru… Și de comuniști vor avea nevoie, nu degeaba i-au deparazitat de ”extremiști” înainte de alegeri, cu condiția să nu-I lase pe drumuri. Asta e motivul pentru care nu au nevoie de alții.

Iar pentru aceasta nu e nevoie, Doamne ferește, de justiție sau de vreo Filială a DNA din România , de posturi vamale comune cu românii la Prut pe unde fac milioane.

Toate astea le-am spus. Au râs de noi, ne-au călcat în picioare votanții proeuropeni amarnic de ”deștepți”. Iar acum scriu pe Internet că le e rușine de ce au făcut și se miră cum de s-au lăsat cumpărați, amăgiți, manipulați. Nu vă pot exprima decât disprețul adânc pentru capacitatea de a vă lasa înșelați – oameni maturi și cu glagolie la cap.

Cât am explicat că cei mai mari eurointegriști sunt unioniștii – nu, argumentul nu a prins, că votanții noștri ”înțelepți” ”știu ei ce știu”, de ce să le trebuiască un PNL unionist, ca să încurce la europenizare… mai ales că ”nu are șanse”. Acum aveți voi șanse să rămâneți cu gaura covrigului proeuropean…

Și despre isteria cu băgarea PL-ului la guvernare… Asta chiar nu o înțeleg. De parcă cu PL sau fără PL se schimbă ceva. Esența alianței minoritare PD-PLDM ESTE ANTIEUROPEANĂ, ANTIROMÂNEASCĂ, TÂLHĂREASCĂ ȘI DESCINDE DIN SNEGUR, LUCINSCHI ȘI VORONIN, având menirea să promoveze VALORILE SOVIETICE , FĂRĂ IDENTITATE ROMÂNEASCĂ, FĂRĂ VIITORUL UNIT AL ROMÂNILOR ȘI FĂRĂ EUROPA. Aceste partide, împreună cu PCRM și, PE ALOCURI, cu Dodon, ar trebuie să se unească în unul singur, de stânga, antiromânesc, precum au fost dintotdeauna.

Și-acum, când glorioasei alianțe roșu-verde-albastru nu îi mai trebuie de urgență nici cerere de aderare la UE, ce ar schimba PL în coaliție – doar să se mângâie nevizionarii din România că și-au băgat falsul făt în burta Căpcăunului? Ar fi un décor nici pe drum, nici pe cărare? Nu mai spun de o prietenie prea strânsă avută cu cineva care i-a folosit și acum a venit marea frustrare că i-a trădat și i-a înșelat cu Filat… Nu-i așa?

Politicieni din România au o mare vină nu doar pentru populismul cu scrierea de scrisori colegilor europeni, știind că Europa are alți parametri.

O vină e că au tot vorbit de Europa cu fariseii gen Filat și Lupu și nu au observant că sunt antiromâni. De ce? Pentru că le-a plăcut să aștepte de la farisei voturi, că – asta e – dacă au bani… Aici se înscrie și Macovei, cu toți europarlamentarii prieteni cu Filat, și Iohannis, care – într-adevăr – nu ar mai trebui să repete greșeala lui Băsescu, cel îmbrățișat și cu roști, și cu serebrici, cu filați, cu voronini, fără a le vedea antiromânismul și dându-le pe un cap decorații, ca și chirtoceilor și ghimpilor, fără a le vedea primitivismul și mediocritatea. Dar cine să vadă… Cei care azi în România sunt cufundați până în gât în furturi de milioane cu Mafii ale retrocedărilor de pământuri și bunuri confiscate de regimul communist – printre aceștia fiind și basarabeni, și bucovineni? Măcar bine că îi bagă pe toți la închisoare, inclusive pe cei ce au furat fonduri europene.

Și pentru că liderii politici români nu au văzut sau le-a fost în cot de antiromânismul ”proeuropenilor”, o altă vină o au că nu au contribuit la încurajarea unei Drepte naționale unite în al doilea stat românesc. Deși noi, PNL, am încercat tot fel de blocuri, alianțe. Declarații Snagov pe ambele maluri de Prut – la vorbă sunt toți buni, la fapte – mai greu.

La acest conflict interesant – dintre cum vede România lucrurile în Basarabia și cum le vede Europa nu se ajungea dacă românii făceau mai mult ca avocat al Chișinăului la Bruxelles și dacă observau la timp ce monstru antiromânesc cultivă ei la Chișinău prin îngăduința condamnabilă.

Acum scriu corect cei care formulează ideea că PL ar trebui să decidă – sau vrea, cu doi deputați în cruce, să intre la Ciolan și la Troacă, sau își asumă rolul de forță în Opoziție și trece, în sfârșit pe o Platformă unionistă, pentru a facilita coagularea unei Drepte autentic românești și a pune la respect și Chișinăul, și Bucureștiul în privința obiectivului național asumat parcă de toți – Unirea până în 2018.

Oricum, mai repede sau mai târziu, lucrurile vor merge în această direcție.

O altă cale nu există pentru al doilea stat românesc.    

Vitalia Pavlicenco

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img