Patru afganezi și un uzbec au vrut să ajungă în UE prin Republica Moldova

a

Cinci cetățeni străini cu acte false au vrut să ajungă în UE prin Republica Molodva. Este vorba de patru afganezi și un uzbec, potrivit informațiilor Poliției de Frontieră.

Primul caz a fost înregistrat în punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău, cele 4 persoane, trei tineri și un minor, au fost identificate printre pasagerii rutei Kabul-Dubai-Chișinău. Aceștia la controlul specific de frontieră s-au legitimat în baza pașapoartelor eliberate de autoritățile Marii Britanii.

În urma verificărilor minuțioase polițiștilor de frontieră au depistat asupra cetățenilor  paşapoartele autentice, afgane.

Polițiștii de Frontieră au întrerupt călătoria celor patru afgani, nefiind permisă intrarea acestora în Republica Moldova. Pașapoartele au fost ridicate, iar persoanele au fost întoarse cu altă rută spre țara de baștină.

În cel de-al doilea caz, un cetățean al Uzbekistanului s-a legitimat cu un pașaport eliberat de autoritățile din Tadjikistan, complet fals. În prezent, pașaportul falsificat a fost ridicat pentru a fi transmis spre expertiză.

You may also like

Comments are closed.

By