Orice tărăgănare a alegerii conducerii Parlamentului împinge ţara spre DEZASTRU

PPRM

Partidul Popular acuză comportamentul iresponsabil al partidelor parlamentare pro-europene în vederea constituirii majorității parlamentare. Evoluția negocierilor pentru constituirea alianței de guvernare și sedințele forului legislativ sunt transformate în teatrul absurdului. Voința cetățenilor este ignorată, iar țara este aruncată în haos total – astfel, cei care în campania electorală ne-au garantat parcursul european al Republicii Moldova, astăzi sunt ghidați doar de propriile interese de partid.

PPRM constată cu îngrijorare — lipsa de responsabilitate a clasei politice, lipsa dialogului și a compromisului – pot aduce Republica Moldova în pragul unei crize politice profunde și vor compromite procesul de europenizare a țării noastre.

Şi toate aceste tărăgănări, în timp ce starea de lucruri de pe piața valutară și din economia națională este gata să degradeze într-o criză economică şi financiară. În timp ce instituțiile statutului nu pot activa deoarece nu avem un buget adoptat pentru anul 2015. Nu a fost aprobată nici politică bugetar-fiscală pentru acest an, în consecință statul ratează venituri la buget de zeci de milioane. Republica Moldova riscă să rateze mai multe proiecte investiționale de proporții. Nu a fost convocată ședința privind implementarea Acordului de asociere. Relațiile cu Fondul Monetar Internațional aproape că sunt blocate, fapt care descurajează investitorii să vină în Moldova. Toate aceste fenomene negative: dezmățul politic, devalorizarea valutei naționale, creșterea prețurilor conduc doar la un singur lucru – sărăcirea și dezamăgirea cetățenilor, deoarece salariile, pensiile și plăţile sociale se devalorizează. Şi de data aceasta toate aceste probleme vor fi puse pe umerii cetățenilor, acelor care au ales actualii deputaţi pentru a guverna ţara cu responsabilitate în interesul oamenilor şi al ţării. Le-au dat votul pentru a rezolva problemele arzătoare care le face viaţa amară.

Partidul Popular, în numele cetățenilor Republicii Moldova, va îndeamnă, stimați reprezentați ai partidelor pro-europene, să vă onorați cu demnitate promisiunile expuse în campania electorală, să nu tradați încrederea cetățenilor și să manifestați respect și responsabilitate față de statul Republica Moldova.

În caz contrar orice tărăgănare a alegerii conducerii Parlamentului și a executivului va împinge Republica Moldova spre dezastru.

You may also like

Comments are closed.

By