O nouă replică a cutremurului leului moldovenesc. Banca lui Drăguțanu își iese din țâțâni și a fișat un nou record pentru leu

a

Deprecierea leului moldovenesc crește tensiunile pe piața valutară de la o zi la alta, iar BNM se pare că nu face nimic. Astfel, pentru mâine banca centrală a afișat un curs record față de dolar de 17,07 lei cu 21 de bani mai mult față de cotația de azi și de 19,79 lei pentru un euro mai scump cu 20 de bani comparativ cu azi.

Experții susțin că BNM se face vinovată di agitația din piață în condițiile în care nu a luat măsurile de rigoare, iar intervențiile de pe piața valutară sunt făcute în cantități mici și la comandă în interesul unui sau altui agent client. Mai mult, banca centrală vinde valută cu 2,3 bani mai scump față de cursul din piață,

Deprecierea semnificativă a leului erodează puterea de cumpărare a moldovenilor în condițiile se așteaptă un val de scumpiri. Gas Natural Fenosa a cerut deja revizuirea tarifului la anergia electrică. Medicamentele deja s-au scumpit cu 5-7%.

Săptămâna trecută, oficialii de la BNM declarau că situația de pe piața valutară este sub control, iar deprecierea este una sezonieră.

You may also like

Comments are closed.

By