Mort-copt Iurie Leancă rămâne candidatul PLDM la funcția de premier

a

Viziunea PLDM referitor la candidatura lui Iurie Leancă rămâne neschimbată, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat la ieșirea de la consultările cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Filat și-a exprimat speranța că vor fi găsite 51 de voturi în Parlament pentru susținerea lui Iurie Leancă în funcția de premier și „eu  vă asigur că vom avea Guvern în cel mai scurt timp”. Șeful liberal democraților a precizat că deocamdată nu a discutat cu PCRM vizavi de candidatura lui Leancă, dar că urmează să poarte negocieri și cu PL.

Fiind întrebat dacă există un candidat de rezervă, dacă Iurie Leancă nu va trece, liderul PLDM a sa spus că nu se află în situația de a opera cu rezerve.

Astăzi, președintele Nicolae Timofti poartă consultări cu formațiunile politice în vederea înaintării unei candidaturi la funcția de premieri.

Potrivit legislației, premierul desemnat are la dispoziție 15 zile pentru a veni în fața Parlamentului cu cabinetul de miniștri.

PCRM și-a exprimat refuzul de a susține candidatura lui Leancă la funcția de premier, iar ieri la ProTV că șansele lui Iurie Leancă de a fi premier sunt mici, „deși știu că undeva se bea șampanie. Sunt sceptic vizavi de candidatura lui”.

Sturza preciza că ca în condițiile în care PLDM și PD au semnat un acord asta înseamnă lipsă de credibilitate reciprocă și se creează un politbirou care primește decizii, dar nu răspunde pentru nimic, iar Guvernul va trebui să își ceară voie și cred ca nici domnul Leancă nu își dorește să fie o mascotă care sa satisfacă poftele cuiva.

You may also like

Comments are closed.

By