Moldova, ţara cu CEL MAI MIC SALARIU MEDIU din Europa. Ne-a ÎNTRECUT Armenia şi gâfâim lângă Ucraina

a

Moldova este ţara cu cele mai mic salariu mediu din Europa, fiind întrecută şi de Armenia. Potrivit datelor publicate de en.wikipedia.org, cele două “cenuşărese” europene sunt urmate de Ucraina. În acelaşi timp, cei mai bine plătiţi sunt angajaţii din Liechtenstein, urmaţi de cei din Monaco şi Elveţia. Analiza ia în calcul salariile medii nete şi brute din statele europene, calculate atât în monedele naţionale ale fiecărui stat precum şi în euro.

Astfel, potrivit studiului realizat de Wikipedia, cele mai mici salarii medii din Europa se înregistrează în Ucraina 178 euro net lunar, Moldova, 190 euro net lunar şi Armenia 232 euro.

În acelaşi timp, cele mai mari salarii medii din Europa se înregistrează în Liechtenstein 4896 euro net lunar, Monaco – 4436 şi încheie top trei Elveţia cu un salariu de 4118 euro lunar.

Salariul mediu este unul dintre cei mai importanţi indicatori ai unei economii, acesta fiind unul dintre principalii factori luaţi în considerare de investitori care vor să-şi deschidă facilităţi de producţie sau centre de servicii în diferite ţări.

You may also like

Comments are closed.

By