Mihai Ghimpu: PL îl susține pe Leancă premier. Suntem gata de negocieri

ghimpu protv
Dupa ce acum 2 zile PLDM si PD au anuntat ca formeaza o coalitie minoritara, fara PL, astazi liberalii s-au adunat in sedinta consiliului republican pentru a discuta ultimele evolutii. Mihai Ghimpu afirma ca membrii consiliului i-au dat dreptate si ca liberalii nu vor face parte dintr-o coalitie PLDM-PD decat daca vor fi respectate propunerile la care s-a ajuns in prezenta partidelor europene.

Mihai GHIMPU, LIDER PL: ”PL poate reveni la discutii doar in cazul in care aceste 2 partide renunta la acordul semnat intre ei si accepta continuarea discutiilor intre PLDM PD si PL, noi nu vom adera la o coalitie sustinuta tacit de PCRM.”

La fel ca si comunistii, liberalii afirma ca nu vor vota un guvern Leanca. In plus, Mihai Ghimpu nu crede ca acesta va ramane candidat la functia de premier.

Mihai GHIMPU, LIDER PL: ”Despre votare nici nu poate fi vorba, pt ca un guvern il votezi cand esti la guvernare, noi am fost exclusi de la guvernare. Sa vedem cu ce candidatura va veni presedintele, dl Leanca sau… asta se spune ca sa spuna: noi am vrut Leanca, dar n-avem voturi si sa apara candidatura de care v-am spus.”

Asa ca dupa ce vineri socialistii s-au anuntat a fi in opozitie fata de actuala coalitie minoritara de guvernare, astazi liberalii se anunta si ei in opozitie.

Mihai GHIMPU, LIDER PL: ”Atunci cand nu esti la guvernare, esti in opozitie. Ei ne-au trecut in opozitie. Noi o sa vedem calitatea proiectelor, o sa vedem ce proiecte, daca doar vor mima reformele, atunci noi nu vom vota.”

Acum Partidul Liberal afirma ca incepe pregatirile pentru alegerile locale. Mihai Ghimpu a recunoscut ca in timpul negocierilor i s-a propus ca Dorin Chirtoaca sa fie sustinut la locale de PLDM si PD.

Mihai GHIMPU, LIDER PL: ”Asa, vorbe prin coridor au fost, dar, la modul serios, nu, dar noi nu avem nevoie de ajutorul celor care au furat banca.”

Acum 2 zile PLDM si PD au anuntat ca formeaza Alianta pentru o Moldova Europeana, o coalitie minoritara. Cele 2 formatiuni l-au ales vineri, impreuna cu deputatii PCRM, in fruntea Parlamentului pe democratul Andrian Candu. Maine urmeaza ca biroul permanent sa decida cand va avea loc urmatoarea sedinta de Parlament. Liberalii nu au inaintat deocamdata un membru in biroul permanent, asa ca nu vor participa la sedinta de maine.

 

sursa:inprofunzime.md

You may also like

Comments are closed.

By