Lupu: PD va susține candidatura lui Iurie Leancă în calitate de premier

lupu

Președintele Partidului Democrat, Marian Lupu a declarat că PD va suține candidatura lui Iurie Leancă, propusă de PLDM, în calitate de prim-ministru al țării.

”Domnul președinte în cadrul consultărilor de astăzi ne-a informat că colegii de la PLDM au propus candidatura domnului Iurie Leancă. Am confirmat cele anunțate anterior, susținem candidatura domnului Iurie Leancă. PD va susține orice candidatură propusă de PLDM. Este o poziție corectă. Până a fi votat, trebuie emis decretul președintelui. Odată cu emiterea decretului, la o distanță de 7-8 zile, va trebui să avem premierul desemnat cu întreaga componență a Guvernului și programul de guvernare. Să examinăm și să votăm la pachet în una din zilele săptămânii viitoare. Odată ce candidatura a fost propusă, ne vom angaja să discutăm cu celelalte formațiuni. Vom încerca să-i convingem frumos, cu argumente. O să le spunem că interesele de partid trebuie puse pe plan secund”, a declarat Marian Lupu după consultările avute cu șeful statului.

Cât privește viitorul cabinet de miniștri, democratul a menționat că deocamdată se discută la acest subiect. ”Avem discuții pe intern. Nu este exclus ca o parte din vechii miniștri să-și continue activitatea, alții să activeze în Parlament. Facem unele exerciții. Aveți răbdare și o să vedeți care va fi componența cabinetului de miniștri”, a adăugat Lupu.

Amintim că astăzi, președintele țării, Nicolae Timofti a demarat consultări cu liderii PLDM, PD, PL și PCRM în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

You may also like

Comments are closed.

By