LUCHIANIUC: Miorița negocierilor

Cineva pe facebook zice că negocierile care au loc zilele ăstea și care au drept scop formarea majorității de la guvernare sunt ca și bălada ”Miorița”. Acel cineva era un comentator azuriu și aducea în prim plan cât de prigoniți sunt liberalii în cadrul acestor negocieri.

Noi ca popor mereu ne plângem de milă. Fix așa e și cazul Mioriței. Unui cioban i s-a năzărit că alți doi vor să-l omoare și s-a pus pe un jilț și își deplânge soarta. Chipurile are cele mai bune oi. Chipurile.

Nouă toată viața ni se pare că suntem cei mai gospodari (asta cu WC-uri în grădină), că suntem cei mai primitori (probabil puțini au fost în țările caucaziene să vadă cum e primirea la ei), suntem cei mai harnici (fără comentarii) și că suntem cei mai cuminți (mai ales prin biblioteci).

Ghimpu a devenit o bocitoare. Chirtoacă s-a apucat să promoveze sloganul ”Chirtoacă-i de jină”, au făcut și pagină pe facebook liberalii pe care o promovează intensiv. Ceilalți comentatori promovează ideile. Cât face statutul de ieri sau alaltăieri în care deputatul Munteanu zicea că PD și PLDM discută cu urmașii lui troțki și beria. Așa o închipuire că ei au negociat cu Sfântul Duh pentru sediul PL în consiliul local Chișinău.

Toți trei membri ai alianței, fostei deocamdată, au pufușor pe botișor. Iar dacă Ghimpu e așa de deschis și maladeț lasă să facă o înregistrare audio de la negocieri. Să auzim și noi ce discută ei. Dar și mai bine video. Dacă tot e așa de cinstit.

Imaginea nu are nicio legătură cu textul. E doar o asistentă de cioban în imagine.

Sursă imagine – http://darvariu.wordpress.com/

ARTICOL DE EUGEN LUCHIANIUC

You may also like

Comments are closed.

By