Lovitură dură pentru Filat și Voronin! PL îl vrea pe Leancă premier

Liberalii nu vor face parte dintr-o coaliție PLDM-PD decât dacă vor fi respectate propunerile la care s-a ajuns în prezența partidelor europene. Totodată, PL este dispus să susțină candidatura lui Iurie Leancă la funcția de premier al RM, însă acest lucru nu va fi posibil atâta timp cât liberalii se vor afla în opoziție. Declarațiile au fost făcute de către liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, după şedinţa Consiliului Republican al formaţiunii care a avut loc astăzi. 

Mihai Ghimpu a anunțat că liberalii sunt gata să reia discuţiile cu PLDM şi PD. Asta în cazul în care cele două formaţiuni vor renunţa la acordul semnat între ei și vor accepta recomandările europenilor, scrie ÎnProfunzime.

”PL poate reveni la discuții doar în cazul în care aceste două partide renunță la acordul semnat între ei și acceptă continuarea discuțiilor între PLDM, PD și PL, noi nu vom adera la o coaliție susținută tacit de PCRM”, a declarat liderul PL.

Totodată, Partidul Liberal este dispus să susțină candidatura lui Iurie Leancă la funcția de premier al RM, însă acest lucru însă nu este posibil atâta timp cât se va afla în opoziție.

”Despre votare nici nu poate fi vorba, pentru că un guvern îl votezi când ești la guvernare, noi am fost excluși de la guvernare. Să vedem cu ce candidatură va veni președintele, domnul Leancă sau… asta se spune ca să spună: noi am vrut Leancă, dar n-avem voturi și să apară candidatura de care v-am spus”, a spus Mihai Ghimpu.

Realitatea.md amintește că președintele PLDM, Vlad Filat, a confirmat faptul că Iurie Leancă este candidatul formațiunii la funcția de premier.

Totodată, vineri, liderul PLDM, Vlad Filat, și președintele PD, Marian Lupu, au anunţat formarea unei alianţe minoritare şi au semnat Acordul de constituire a ”Alianței pentru Moldova Europeană” (AME).

 

SURSA: REALITATEA.MD

You may also like

Comments are closed.

By