LIVE // Ședința EXTRAORDINARĂ a Parlamentului

Parlament general

Deputații se întrunesc la ora 15.00 în cadrul unei ședințe extraordinare. Astăzi urmează să fie instituită o comisie pentru alegerea Președintelui și a vicepreședinților Parlamentului, formarea Biroului permanent și constituirea comisiilor permanente. Amintim că până la acest moment, PD, PLDM și PL nu s-au înțeles în ce privește formarea alianței de guvernare și constituirea unei majorități parlamentare, conducerea Legislativului urmând să fie aleasă cu participarea comuniștilor. Totodată, liderul PCRM, Vladimir Voronin a declarat înainte de începerea ședinței că intenționează să ceară funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului.

”Am luat decizia de a participa la formarea organelor de conducere a Parlamentului, comisiile parlamentare. PCRM nu duce tratative referitor la solicitări de posturi, funcții, alte înlesniri. Noi discutăm despre cum să se îmbunătățească activitatea de conducere a țării”, a declarat Voronin, menționând că PCRM va vota în favoarea noului guvern după ce va afla numele candidatului pentru funcţia de premier.

”În realitate avem 2 formule. Unu: coaliție politică PLDM-PL-PD și a doua este PLDM-PD. Vreau să fac un apel să mergem pe o coaliție PLDM-PD și să mergem mai departe, să ne asumăm responsabilitate”, a spus Lupu înainte de începerea ședinței.

You may also like

Comments are closed.

By