Judecata a obligat un producător de sucuri să îndulcească Sudzucker cu 10 mil. lei

a

Curtea Supremă de Justiției a obligat producătorul de sucuri Orhei – Vit să achite o datorie de 10 mil. lei producătorului de zahăr  Sudzucker, ca urmare a restanțelor la plata zaharului livrat de Sudzucker.

Orhei-Vit s-a aflat în proces de judecată cu Sudzucker Moldova de câțiva din cauza neîndeplinirii obligaţiunilor contractuale de plată pentru zahărul livrat de către furnizor.

„Practica unor asemenea businessmeni – care îşi ignoră în mod sistematic obligaţiunile contractuale şi încearcă să profite pe seama altora, refuzând să plătească pentru marfa primită – este inadmisibilă într-o societate civilizată”, declara speakerul Comitetului de conducere a celui mai mare producător de zahăr din ţară, Südzucker Moldova, Alexander Koss.

Începând cu 2009, Sudzucker Moldova este nevoită să-şi colecteze banii pentru zahărul furnizat firmei Orhei-Vit doar prin intermediul instanţei de judecată. În acest răstimp, au fost intentate procese în valoare de circa 10 milioane de lei, au avut loc mai mult de 60 de audieri în instanţele de judecată de diferite niveluri din Moldova. În 2012, Sudzucker Moldova a încetat relaţiile comerciale cu Orhei-Vit.

You may also like

Comments are closed.

By