Iohannis: Rusia RESPONSABILĂ de atacul de la Mariupol. Sancţiunile trebuie INTENSIFICATE

iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis astăzi un mesaj în urma atacurilor asupra populației civile din Mariupol, Ucraina. Potrivit lui Iohannis, Federația Rusă este, la fel, de responsabilă ca și separatiștii ucraineni. Mai mult, președintele român este de părerea că Rusia trebuie pedepsită prin menținerea sancțiunilor impuse anterior.

Vă prezentăm textul mesajului:

„Mă alătur reprezentanților Uniunii Europene și ai Statelor Unite ale Americii în a considera atacurile asupra populației civile din Mariupol, Ucraina, drept criminale. Responsabilitatea aparţine nu doar separatiștilor ucraineni, ci și Federației Ruse care participă la înarmarea rebelilor și nu își folosește influența pentru a detensiona conflictul.

România condamnă încălcarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și va continua să contribuie la materializarea aspirațiilor sale europene și euro-atlantice.

În acest context, se justifică menținerea sancțiunilor împotriva Federației Ruse, iar în lipsa participării sale credibile la găsirea unei soluții politice care să evite pierderi de vieți omenești, trebuie luată în considerare intensificarea lor”, se spune în comunicatul președintelui român.

Amintim că în urma atacului asupra câtorva cartiere din Mariupol, în dimineața zilei de 24 ianuarie, au murit 30 de persoane, iar alte peste 100 au fost rănite.

You may also like

Comments are closed.

By