Hoțiile BEM au detonat și la Râșcani. Contabilul și un angajat al băncii au furat 10 mil. de lei

a

Procuratura Anticorupţie anunţă despre condamnarea la câte 5 ani şi 4 luni închisoare a contabilului şef-adjunct şi şefului depozitului de valori ai filialei teritoriale din raionul Râşcani a Băncii de Economii (BEM), anunță un comunicat al Procuraturii.

Procurorii anticorupţie, de comun cu ofiţerii CNA, au stabilit că, inculpaţii, împreună cu directorul filialei BEM din Râşcani şi contabilului – şef al aceleiaşi instituţii bancare au elaborat o schemă criminală prin care, în intervalul anilor 2007-2014, au sustras mijloace băneşti ce aparţineau instituţiei financiare în sumă de 7,738 mil. de lei, 50 450 dolari SUA şi 88 800 euro, bani pe care ulterior i-au folosit în interese personale.

Potrivit procurorilor, în cadrul acţiunilor de urmărire penală inculpaţii au restituit o parte neînsemnată din mijloacele sustrase. Cu toate acestea, în scopul asigurării reparării prejudiciului cauzat prin infracţiune, procurorii au aplicat sechestru pe mai multe averi şi afaceri ale figuranţilor.

Procurorii, care au solicitat condamnarea celor doi inculpaţi la câte 9 ani de detenţie, anunţă că vor contesta sentinţa Judecătoriei Râşcani, pe care o consideră prea blândă.

Cei doi inculpaţi au solicitat în instanţa de judecată ca judecarea cauzei să aibă loc într-o procedură simplificată, doar în baza probelor acumulate la faza de urmărire penală.

You may also like

Comments are closed.

By