6.1 C
Chișinău
Thursday, October 28, 2021

GHIMPU: totul este hotărât demult! // LUPU: Vom avea guvernare, cu PL, fără PL!

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Mihai-Ghimpu-Marian-Lupu-Vlad-Filat
Președintele PL, Mihai Ghimpu a ieșit, din nou, nemulțumit după ultima rundă de negocieri. Liberalul este de părerea că cei doi lideri, ai PD și PLDM, s-au înțeles demult în ce privește formarea coaliției de guvernare și partajarea funcțiilor, doar că acum participă la negocieri de ochii lumii.

”Am impresia că totul este hotărât demult, noi trebuim doar pentru a câștiga meciul următor. Noi am înaintat 14 puncte la care trebuie să găsim răspuns, la unele trebuie răspuns până la semnarea Acordului, altele după. Ei și-au ales ce au vrut ei, poftim ministerele X și Y și iată, alianța este hotărâtă demult, le trebuie să arate că vor o alianță europeană, dar PL nu vrea. Ele au fost anunțate în ziua în care au zis că trebuie să negocieze cu comuniștii. Reieșind din declarațiile lui Voronin, de azi el vine ca salvator. Prima dată aud ca comuniștii să salveze pe cineva”, a declarat Ghimpu.

La rândul lor, Vlad Filat și Marian Lupu au declarat că liberalii trag de timp și insistă ca funcția de președinte a țării să fie partajată.

“Problema cheie la ora actuală este anume această abordare a colegilor din Partidul Liberal care insistă asupra funcției de președinte a RM să fie partajată. Această funcție nu poate fi partajată. Dacă își doresc cu adevărat să formeze această coaliție, vreau să vă spun că au la îndemână totul pentru ca să vină să creeze această coaliție”, a menționat președintele PLDM, Vlad Filat.

Totuși, democratul Marian Lupu a dat asigurări că, în scurt timp, va fi formată coaliția de guvernare, cu sau fără PL.

”Minoritatea nu poate să-și impună regulile proprii pentru cei care reprezintă majoritatea, PL a obținut 9%, într-o societate democratică te conformezi cu votul cetățeanului, dar nu cu poziția speculativă pe care o creează Partidul Liberal. Țara trebuie să aibă o guvernare eficientă care să facă față sfidărilor și regionale și celor de ordin intern, de ordin politic, de ordin economic. O asemenea guvernare vom avea, gândesc că în timpul cel mai scurt, cu PL, fără PL”, a comentat liderul PD, Marian Lupu.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img