Ghimpu: PLDM si PD nu vor reforme, iar o alianță cu PCRM le convine

a

Liderul PL, Mihai Ghimpu susține că PLDM și PD nu vor face coaliție cu PCRM dar își vor rezolva problemele cu respectivul partid. Dovada este ordinea de zi a Parlamentului, pe care au vota-o astăzi și pauza.

“În timpul discuțiilor de ieri cu reprezentanții partidelor europene, liderii PD, și PLDM au dat de înțeles că s-a ajuns la o înțelegere, astăzi democrații au respins propunerile și au înaintat alte condiții. Nu de geaba am zis ieri la Aeroport că totul este bine să vedem ce va fi când vom merge la partid. Și s/a întâmplat ce vedeți și dvs. Noi am propus lucruri concrete privind numirea unui procuror de UE, iar ei (PD) vin cu lucruri generale”, a explicat Ghimpu.

Liderul liberalilor susține că înțelegerea la care s-a ajuns prevedea că funcția de premier îi va reveni PLDM cea de spicher PD, iar PL va conduce cele patru ministere deținute înainte ca formațiunea să fie exclusă de la guvernare. Este vorba de Ministerul Transporturilor, Ecologiei. Totodată, în textul înțelegerii era prevăzut ca Procurorul General să fie o persoană apolitică, iar candidatura să fie consultată cu reprezentanții UE. “Acest lucru este început de reformă și stârpirea corupției”.

“Astăzi dimineață ne-am întâlnit din nou și PD ne-a pus pe masă textul unui alt document, în care erau excluse propunerile, ceea ce e de înțeles că PD-ul nu vrea reforme, dar învinuiește PL că ar vrea nu știu ce funcții”, a conchis liderul PL, Mihai Ghimpu.

You may also like

Comments are closed.

By