Ghimpu: Ministerul Transporturilor este al doilea balon care se va sparge. Miza este Procuratura

ghim

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu a declarat după ședința Parlamentului că Democrații vor alianță cu PCRM. “Cred că mai bine ar fi să plece de unde au venit”.

Partidul Liberal poate să cedeze totul și oricum nu va merge. eE vor coaliție cu PCRM.

„De ce ei vor Ministerul Transporturilor? Andrian Candu, ministrul Economiei, spunea că este gata să cedeze rușilor  CFM-ul. Au dat aeroportul, vor să concesioneze CFM și apoi să dea și Republica Moldova”, a precizat Ghimpu.

Liberalul a sugerat că parcursul european, astăzi este în mâinile PLDM, iar fără ei nu poate apărea un Guvern minoritar. “De ce permanent PL trebuie să cedeze? PD-ul și-a luat tot ce a dorit și ne dau nouă ce vor ei. Ajunge noi vrem o guvernare pentru oameni. Ei avut cele mai bune ministere. Eu vreau să spun că noi putem ceda totul că oricum PD-ul va merge la guvernare cu comuniștii. Ministerul de care dispune PD-ul sunt incomparabile cu ce deșine PD-ul. MInisterul Economiei este Guvern în Guvern. La fel e și Ministerul Finanțelor”, a precizat Ghimpu.

Ghimpu a spus că regretă acțiunile de compromitere a formațiunii. “Suntem acuzați că nu vrem să cedăm Ministerul Transporturilor. Este un balon la fel cum a fost și cu funcția de președinte despre care am zis că nu vreau ca nu mizăm pe funcția de președinte. Balonul cu Ministerul Transporturilor se va sparge în câteva zile. Adevărata miză nu este ministerul ci Procuratura”.

Dacă PD merge în coaliție cu PCRM și PSRM atunci se schimbă cursul european, asta înseamnă maidan. Avem compromisul, găsit împreună cu partenerii din UE. De ce insistă ei și nu cedează?

You may also like

Comments are closed.

By