Ghimpu, indecis dacă îl va susține pe Leancă: Vom discuta la partid

a

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu a declarat după consultările cu șeful statului, Nicolae Timofti că nu știe dacă va vota pentru candidatura lui Leancă la funcția de premier.

“Urmează să avem consultări la partid unde vom decide dacă-l susținem pe Iurie Leancă”, a spus Ghimpu precizând că un partid poate fi sigur de candidatura sa când are o majoritate parlamentară.

Purtătorul de cuvânt al președinției, Vlad Țurcanu a afirmat ca cel propus pentru funcția de premier este Iurie Leancă, iar în câteva zile Timofti urmează să emită un decret privind în acest sens.

Referindu-se la pretențiile comuniștilor vizavi de candidatura lui Leancă, Țurcanu a menționat că PCRM nu a înaintat nicio candidatură și nicio pretenție. Condițiile au fost înaintate partidelor.

Nicolae Timofti a vut astăzi consultări cu PLDM, PD, PCRM și PL în vederea identificării unei candidaturi la funcția de premier.

Dupoă consultările de astăzi comuniștii au refuzat să spună dacă îl susțin pe Iurie Leancă la fucnția de premier, deți anterior declarau că nu vor susține candidatura lui Leancă.

You may also like

Comments are closed.

By