GHIMPU face schimb: renunță la Ministerul Transporturilor

PL

În cadrul unei conferințe de presă, președintele PL, Mihai Ghimpu ”s-a plâns” că de două zile liderii PLDM și PD nu-l mai invită la negocieri privind formarea viitoarei alianțe. Și asta chiar dacă PL optează în continuare pentru formatul PLDM-PD-PL. Mai mult, Partidul Liberal este gata să ofere Ministerul Transporturilor, pe care până acum nu voia să-l cedeze, în schimbul Ministerului de Finanțe.

”PL a considerat că este nevoie să mai venim în fața dvs cu o declarație, așteptând ca să ne invite la discuții așa cum am fost invitați întotdeauna. Constatăm că mai este o posibilitate să întrerupem această intenție de a guverna cu comuniștii. A guverna cu comuniștii este o rușine și o catastrofă”, a spus Ghimpu.

”Pentru a evita o guvernare anti-europeană și anti-românească între PLDM, PCRM și PD, Partidul Liberal este gata să accepte schimbarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor pe Ministerul Economiei sau Ministerul Finanțelor”, a declarat vice-președintele PL, Valeriu Munteanu, referindu-se la o declarație a PL-ului.

Potrivit liberalilor, Partidul Democrat și Partidul Liberal Democrat din Moldova dau de pământ cu înțelegerile și compromisul la care s-a ajuns între cele trei formațiuni politice în prezența partenerilor europeni privind crearea alianței PLDM-PD-PL.

”În urma acestor înțelegeri, Partidul Liberal Democrat din Moldova urmează să desemneze candidatul la funcția de prim ministru și să dețină șase portofolii ministeriale din șapte deținute actualmente (Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Finanțelor, Ministerul Justiției, Ministerul Educației, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerul Sănătății).

Partidul Democrat din Moldova urmează să desemneze candidatul la funcția de președinte al Parlamentului și să dețină șase portofolii ministeriale (Ministerul Economiei, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerul Tehnologiei și Informației, Ministerul Culturii, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei) și un minister din actualul pachet al PLDM.

Partidul Liberal urmează să dețină doar pachetului de responsabilități ministeriale deținut pană la scoaterea Partidului Liberal de la guvernare în mai 2013 – Ministerul Apărării, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Ministerul Tineretului și Sportului, dar fără funcția de președinte al Parlamentului, care îi revenea conform Acordului AIE 2”, potrivit declarației PL.

You may also like

Comments are closed.

By