Ghimpu: Bon șans bon alians. Lupu: Europenii n-au venit pentru a ne cere și impune ceva

ghimpu-filat-lupu

PLDM, PD și PL au discutat astăzi la Aeroportul Chișinău constituirea coaliției de guvernare. Negocierile au avut loc în prezența mai multor oficiali europeni. Este vorba de președintele Comisiei pentru Politică Externă, Elmar Brok invitat de PLDM, președintele Alianței Partidelor Democratice și Liberale, Graham Watson chemat de PL și Victor Ponta, invitat de democrați, dare care și-a anulat vizita la Chișinău.

Liderul PD, Marian Lupu a spus că europenii au venit pentru a susține parcursul european al țării și nu pentru a ne cere sau impune ceva.

Întrebat dacă s-a discutat și formatul coaliției, Lupu a spus nu s-a vorbit acest lucru. “Pe ei (europenii n.r) îi interesează parcursul Republicii Moldova, prioritățile politicii interne și externe”, a declarat Marian Lupu la ieșirea de la discuțiile cu europenii.

Referindu-se la o eventuală alianță PLDM, PD, PCRM, democratul susține că nu contează ce crede el despre o astfel de coaliție, important e ce crede țara.

“Discuțiile, negocierile pentru constituirea coaliției de guvernare vor continua. Avem timp”, a precizat Lupu.

Democratul a afirmat că toate anunțul de constituire a alianței va fi făcut până la începerea ședinței Parlamentului, care este programată pentru ora 15:00.

La rândul său, liderul PL Mihai Ghimpu a declarat că alianța trebuie să fie formată din cele trei partide PL, PLDM și PD asta chiar dacă există anumite probleme.

Ghimpu a spus că PL a mai făcut un compromis de dragul alianței lăsând să se înțeleagă că formațiunea a cedat câteva ministere fără să precizeze despre ce ministere este vorba.

Liberalul susține că cele două formațiuni, PLDM și PD au declarat la discuțiile de le Aeroport că alianța este viabilă doar din cele trei partide democratice, dar “să vedem ce va fi”, a precizat Ghimpu menționând că deocamdată nu știe dacă PLDM și PD nu-și vor schimba macazul.

“Europeni sunt îngrijorați de corupția din Moldova și ne-au recomandat să democratizăm țara. Graham Watson  m-a întrebat de șansele constituirii alianței și eu i-am spus bon șans, bon alians”.

You may also like

Comments are closed.

By