Gata cu facturile umflate la apă. Consumatorii corecți nu vor mai achita surplusul de apă

a

Surplusul de apă inclus în facturi nu va mai fi achitat de consumatorii care și-au declarat corect datele de pe contoare, potrivit dispoziției semnată de primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă.

Surplusul de apă a fost inclus în facturile consumatorilor ca urmare a consumului nedeclarat de ceilalți locatari și ca urmare a legii fondului locativ aprobată de parlament în 2013 intrată în vigoare pe 14 septembrie 2014.

Edilul capitalei susține legea conține erori și din cauza a asta a emis o dispoziție prin care a scos de pe merii consumatorilor corecți surplusul de apă inclus în factură. “E ilogic ce se petrece în condițiile în care locatarii buni platnici achită și consumul celor care nu-l indică în factură. ”, a precizat Chirtoacă.

Primarul a spus că în cazul în care cei care au contoarele în regulă nu vor mai primi consum de apă suplimentar în factură. Dacă nu sunt instalațiile li se vor aplica norme de consum. Vor cădea sun incidența cei care nu au instalațiile conforme.

“După ce în facturi a început să fie inclus supraconsum numărul celor care au indicat consum zero în facturi a crescut de la 14 mii la 17 mii. Până nu vor fi corectări de Parlament n lege nu se poate reveni la problema diferenței de volum”, a precizat Chirtoacă

Edilul capitalei susține că din 2001 până în prezent rata de acoperire a consumului a crescut de la 52% la 85%, iar noi am reușit acest lucru fără modificarea legii.

Până în luna septembrie 2014 diferența dintre cantitatea de apă indicată de contorul general al blocului și cea înregistrată la contoarele individuale nu era plătită de nimeni, iar din această cauză la Apa-Canal s-ar fi format o datorie mare. Recent, Parlamentul a aprobat legea 303, cu privire la Serviciul Public de alimentare cu apă, care prevede ca tot surplusul de apă să fie repartizat locatarilor blocului.

You may also like

Comments are closed.

By