9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

FRONTIERA TRAVERSATĂ DE 350 mii de persoane în doar zece zile

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Toate punctele de trecere, atât de la frontieră cu România, cât şi cele de la hotar cu Ucraina activează în regim normal. De astăzi dimineaţă, sunt funcţionale şi punctele de trecere de tip debarcader: Soroca-Ţekinovka şi Cosăuţi-Iampoli.
În ultimele 24 de ore la frontiera de stat au fost înregistrate 43 984 traversări ale persoanelor şi 8 615 traversări ale unităţilor de transport. Conform datelor deţinute la nivelul Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 72 de ore, în punctele de trecere se atestă o creştere a fluxului de persoane şi mijloace de transport.

Totodată, în primele 10 zile ale anului curent, polițiștii de frontieră au înregistrat peste 350 mii de traversări ale persoanelor, dintre care aproximativ 102 mii au fost cetăţeni străini. Dacă în anii trecuţi, în perioada de referinţă, cea mai tranzitată graniţă era cea cu Ucraina, iar cele mai active puncte de trecere erau Otaci, Vălcineț şi Palanca, anul acesta valorile înregistrate la frontiera cu România sunt identice cu cele de la hotarul moldo- ucrainean . Pe segmental moldo-român au fost semnalate aproximativ 150 mii de traversări ale persoanelor, iar cele mai solicitate puncte de trecere au fost Leușeni, urmat de Sculeni şi Giurgiulești. Astfel, au fost situaţii când în comun cu omologii români am venit cu recomandări pentru participanţii la traficul transfrontalier să aleagă şi alte puncte de trecere de la hotarul cu România, căci Leuşeni-Albiţa era suprasolicitat.

În această perioadă, Poliţia de Frontieră nu a avut situaţii la care să nu poată face faţă, încă de la 15 decembrie în cadrul instituţiei s-au făcut mai multe modificări în programul activităților cotidiene, poliţiştii de frontieră au fost pregătiţi, au lucrat la capacitate maximă şi au făcut faţă afluxului de călători, generat de sărbătorile de iarnă. S-au întreprins mai multe acțiuni care au avut drept scop şi simplificarea procedurilor de control, evitarea aglomerărilor și oferirea unei stări de confort persoanelor în momentul traversării frontierei, fluxul de persoane şi mijloace de transport fiind monitorizat 24 din 7.

La fel, pentru fluidizarea traficului, echipa managerială a Poliţiei de Frontieră a avut convorbiri telefonice şi schimb constant de informaţii cu colegii statelor limitrofe, totodată, în colaborare cu alte autorități cu atribuții la frontieră au fost întreprinse toate acțiunile necesare pentru asigurarea unui control expeditiv și eficient.

În această perioadă a fost mărit numărul echipelor mobile antrenate la supravegherea frontierei de stat, iar în vederea prevenirii şi combaterii infracționalității transfrontaliere, Poliția de Frontieră și-a intensificat relaţiile de conlucrare şi colaborare cu subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne, cu organele administrației publice locale, inclusiv cu instituțiile de frontieră din țările vecine.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img