Fostul guvernator BNM a intrat de azi în pâine la banca lui Platon

a

Ex-guvernatorul BNM, Leonid Talmaci este de astăzi președintele Moldindconbank candidatura căruia a fost aprobată de Consiliul de Administrație al instituției financiare.

Talmaci a fost numit președinte la Moldindconbank în locul Svetlanei Banari, care fost numită consilierul președintelui CA al băncii.

Candidatura lui Leonid Talmaci la conducerea Moldindconbank a fost aprobată de BNM la sfârșitul lunii decembrie anul trecut.

Ultimul loc de muncă al lui Leonid Talmaci a fost la Asociaţia Băncilor din Moldova, unde a ocupat funcţia de preşedinte.

Leonid Talmaci s-a născut în anul 1954. În perioada sovietică a condus la Leningrad o bancă comercială, apoi Asociaţia băncilor din Rusia. În 1991 a devenit primul guvernator al BNM, activând în acest post 18 ani. Leonid Talmaci a fost inclus în cartea celor 500 cei mai cunoscuţi şi de succes oameni din lume.

Potrivit rise.md, controlul asupra Moldindconbank a fost şi continuă să fie exercitat de Platon, prin intermediul mai multor apropiaţi care apar în diverse firme sau sunt acţionari direcţi la Moldindconbank (DETALII, AICI). De exemplu, el apare ca fondator al firmei Jet Business Limited din Ucraina care deţine 3,8% din acţiunile băncii. În prezent, Jet Business Limited este în procedură de lichidare începând cu 13 mai 2014. Coincidentă sau nu, dar din aceeaşi zi se află în procedură de lichidare şi firmele Fera Management şi Verloc Development INC, tot din Ucraina, şi tot acţionari la Moldindconbank, după ce în 2009 – Fera Management LLC (DETALII, AICI ), Jet Business Limited din Bahamas şi Verloc Development INC (Belize) şi-au schimbat denumirea şi ţara de reşedinţă. La Jet Business Limited fondator (ultimele date disponibile sunt din anul 2012) este Veaceslav Platon. DETALII, AICIIurie Kontievschii, cumnatul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon deține 4,43% din acțiunile băncii Moldindconbank

You may also like

Comments are closed.

By