Focuri de armă, urmăriri și rețineri la Băcioi! Un șofer a ridicat satul în picioare

politia iarna5

Un echipaj de patrulare al Inspectoratului Național de Patrulare a fost agresat de un grup de cetăţeni din localitatea Băcioi. Aceştia au sărit în ajutorul unui localnic, care se eschiva de a se supune cerinţelor legitime ale poliţiştilor de a stopa automobilul.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 24 ianuarie, în jurul orelor 22:30. Un echipaj de patrulare al INP activa la intersecția străzilor Dacia cu Aeroportul Vechi din capitală. Din curtea unei case de pe str. Dacia a ieșit automobil de model “BMW” și a virat brusc în directia str. Aeroportul Vechi. Poliţiştii au somat automobilul dat să se oprească din motiv că șoferul prezenta semne vădite de conducere a autoturismului în stare de ebrietate.

Conducătorul auto a stopat autovehiculul, a deschis geamul portierei din faţă şi, din motive necunoscute, a accelerat, continuînd deplasarea spre str. Bacioii Noi. Mijlocul de transport a fost urmarit pînă în comuna Băcioi și a fost stopat la intersecţia străzilor Crizantemei cu Albişoara din localitate. Conducătorul auto a ieșit din autoturism,  încercînd să se eschiveze de forţele de ordine, dar imediat  a fost reţinut şi urcat în automobilul poliţiei de patrulare.

Odată cu implicarea unui grup de 20 de localnici, care se aflau în preajmă şi care forţat au deschis ușa automobilului poliţiei, șoferul reținut a reuşit să scape din nou. Indivizii au aplicat forţa fizică în privinţa poliţiştilor, creîndu-le impedimente în reţinerea şoferului urmărit. În acest sens, inspectorii de patrulare au aplicat arma din dotare, efectuînd cîteva împuşcături de avertizare în aer.

În situaţia respectivă tinerii s-au dispersat, iar la faţa locului a fost solicitată grupa de reacţionare operativă a IP Botanica. Doi dintre atacatori care au manifestat un comportament agresiv faţă de poliţişti au fost escortaţi la inspectoratul de poliţie pentru audieri. Aceştia au vîrstele de 38 şi respectiv 17 ani, ambii locuitori ai comunei Băcioi.

Şoferul autovehiculului de model „BMW” s-a dovedit a fi un bărbat de 32 de ani, din aceeaşi localitate, care de asemenea a fost condus la IP Botanica mun. Chișinău pentru a fi documentat. Poliţia examinează cazul, iar indivizii riscă să fie atraşi la răspundere în strictă conformitate cu legislaţia Republicii Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By