FLAGRANT // Un avocat a fost REȚINUT de CNA. Ar fi pretins 9000 de euro de la un client

cna

Un avocat din capitală a fost reţinut de CNA şi procurori anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influenţă. Sursele Moldova24 au declarat că este vorba despre Corneliu Ciobanu. Acesta ar fi pretins 9000 de euro de la clientul său pentru a-l scăpa de puşcărie, susţinând că ar avea influenţă asupra unor judecători şi altor persoane din instituţiile drept şi că-i poate determina să soluţioneze pozitiv cazul.


Avocatul i-ar fi promis că îi poate convinge pe oamenii legii să claseze dosarul penal împotriva acestuia. Bărbatul era cercetat penal pentru escrocherie şi risca până la 15 ani de închisoare.


Operaţiunea de reţinere a avut loc aseară, pe strada M. Basarab din Chişinău. Avocatul a fost reţinut în flagrant după primirea a 3000 de euro de la denunţător. El a fost escortat la CNA şi a fost reţinut pentru 72 de ore.


În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru trafic de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat , avocatul riscă o amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Acesta este primul avocat reținut de CNA în acest an.

You may also like

Comments are closed.

By