-0.5 C
Chișinău
Sunday, December 5, 2021

EXCLUSIV // Ședință PLDM-PD în care Filat încearcă să oprească desemnarea lui Leancă

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

‎La ora 15 a început o ședință între PLDM și PD, în care Vlad Filat încearcă să blocheze desemnarea lui Leancă în calitate de premier.

Acesta este motivul pentru care președintele Timofti a întârziat să facă desemnarea în decursul zilei de azi. Potrivit surselor noastre, Nicolae Timofti așteaptă semnalul de la Filat.

Liderul PLDM își argumentează decizia prin faptul că PCRM a anunțat că nu susține candidatura lui Leancă. Filat are însă o mare problemă, la care nu s-a așteptat, tot mai multe surse dau ca sigură votarea lui Leancă de către PL, lucru care l-a speriat teribil pe Filat și i-a stricat planul prin care dorea să-l înlăture pe Leancă cu ajutorul lui Voronin.

Vlad Filat mai are însă o problemă: cum să explice cetățenilor și liderilor europeni de ce a ales să-l înlăture pe Leancă înainte să fie sigur că PL nu-l votează. Or, Ghimpu a declarat că așteaptă să fie desemnat candidatul și după PL va decide dacă votează sau nu. Practic, Vlad Filat ar oficializa în acest fel alianța cu PCRM și ar demonstra că zilele acestea a oferit doar un spectacol de prost gust cetățenilor și liderilor europeni.

Moldova24

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img